preskoči na sadržaj
Projekti

˝ŽIVIM ZDRAVO˝

Dio školskog preventivnog programa pod nazivom ˝Živim zdravo˝ provodit će se tijekom godine. Na početku ovog programa provesti će se anketa o prehrambenim navikama učenika. Nakon obrade i analize dobivenih podataka rezultati će se prikazati na info panou u holu škole, koji će biti dostupan svim učenicima i roditeljima. Razrednici će na jednom roditeljskom sastanku održati predavanje o zdravoj prehrani, posebno naglašavajući važnost doručka u svakodnevnom životu učenika. Stručni suradnik- pedagog će održati radionice na temu zdrave prehrane. Glavni pano škole će u Mjesecu borbe protiv ovisnosti biti ukrašen likovnim radovima koji će prenositi osnovnu poruku učenicima o zdravim namirnicama i njihovoj upotrebi u svakodnevnom životi.

Tijekom godine stručni suradnik knjižničar će s učenicima koji čekaju polazak školskog autobusa odabirati namirnicu mjeseca o kojoj će istraživati te smišljati recepte za primjenu.

Također će svaki učitelj u okviru svog predmeta i prema nastavnom planu i programu integrirati ovu temu u svoj predmet. Unutar programa ˝Živim zdravo˝ obilježit ćemo 07.04.2017. Svjetski dan zdravlja.

ZAKLJUČAK

Školski preventivni program za školsku godinu 2016./ 2017. napravljen je prema specifičnom okruženju i uvjetima naše škole, kao i potrebama koje se javljaju u školskom okruženju. Sukladno promjenama u školstvu moguće su izmjene i dopune ovoga programa. Voditelj školskog preventivnog programa je Katarina Kekez, pedagog.

 

 

 UNICEFOV PROJEKT- ˝Za sigurno i poticajno okruženje u školama˝

U školskoj godini 2010./2011. smo ušli u Unicefov projekt ˝Za sigurno i poticajno okruženje u školama ˝, nastojeći smanjiti i suzbiti vršnjačko nasilje u našoj školi. U školskoj godini 2011./2012. smo prošli svih sedam koraka programa, te zadovoljili uvjete da dobijemo plaketu škola bez nasilja. Međutim ovo je duboki problem koji traje i nije u potpunosti riješen, te ovaj projekt nastavljamo i ove godine u okviru školskog preventivnog programa. Posebno ćemo se usmjeriti prema učenicima koji nisu upoznati s ovim projektom. Neki od ciljeva koji su postavljeni u programu su: senzibilizacija i edukacija izravnih sudionika odgojnog procesa, povećanje razine znanja i vještina, te strategija svih sudionika u odgojno- obrazovnom procesu, povećanje stručnog kapaciteta i kapaciteta djece za konstruktivno sudjelovanje. Očekivani rezultati: povećanje svijesti o problemu nasilja među djecom i mogućim rješenjima, osiguranje prepoznavanja rizika i ranije prepoznavanje obrazaca nasilnog i zlostavljajućeg ponašanja povećavanjem informiranosti svih sudionika, povećanje efikasnosti odgovora na nasilje kroz definiranje uloga i odgovornosti unutar škole, definiranje izvora pomoći izvan škole, protokola postupanja, te povećanjem stručnih znanja, te će se osigurati primjerenija pomoć djeci koja trpe i djeci koja čine nasilje.

Program će se provoditi i primjenjivati kroz:

Odgojno- obrazovni rad s učenicima, nastava- poštivanje školskih pravila, vrijednosti i posljedica, podupiranje učenika na nenasilno ponašanje, promicanje socijalnih, emocionalnih, kognitivnih i moralnih kompetencija, stvaranje pozitivne školske klime

Satovi razredne zajednice- donošenje razrednih pravila, vrijednosti i posljedica,  radionice na temu vršnjačkog nasilja, rad na grupnoj koheziji i međusobnom pomaganju, poticanje prijateljstva i zajedništva

Rad s učiteljima- učitelji će kroz dežurstva i na redovnoj nastavi uočiti ukoliko postoji vršnjačko zlostavljanje te će postupiti prema protokolu, poticati će učenike na pridržavanje školskih pravila

Suradnja s lokalnom zajednicom- suradnja usmjerena na stvaranje socijalne podrške prevenciji nasilja, suradnja usmjerena na poboljšanje uvjeta rada i obogaćivanje sadržaja u školi, suradnja usmjerena na rješavanje problema

 

PROJEKT ˝TJEDAN LIJEPIH RIJEČI˝

I ove školske godine nastavljamo s projektom karakterističnim za našu školu, projektom ˝Tjedan lijepih riječi˝. Ove godine projekt će se provesti u periodu od 27.2 - 3.3.2017. Projekt ćemo ove godine provesti pod nazivom ˝Poznati Hrvati˝.  Svaki razred će istraživati neke od poznatih hrvatskih ličnosti. Tako će 5. r istraživati - umjetnike, 6. r- svetce, 7. r – znanstvenike, 8. r – književnike. Razredna nastava će izabrati temu prema vlastitim interesima.

Cilj projekta: Motivirati učenike na istraživački rad, produbiti znanja o poznatim hrvatskim ličnostima, poticanje domoljublja..

Ovim projektom želimo stvoriti pozitivno ozračje u školi, povezati učenike kroz razne aktivnosti, poticati timski rad i suradnju kroz istraživački rad, osvijestit važnost učenja i razvijati radne navike. Također želimo poticati kreativnost kod učenika, poučavati ih lijepom izražavanju i ponašanju, te razvijati ljubav prema domovini.

Planirane aktivnosti:

U tjednu ćemo na glavnom panou napraviti veliku umnu mapu na kojoj će središnji pojam biti ˝Poznati Hrvati˝ iz kojeg će se granati umjetnici, svetci, znanstvenici i književnici.  Svaki će razred osmisliti i napisati neku misao poznatog Hrvata koje će biti izložene u izložbenoj kućici na glavnom holu. Zadnji dan održat će se prigodni program u kojem će učenici pokazati što su naučili o poznatim Hrvatima. Također ćemo u tjednu organizirati natjecanje među razredima. I ove godine elementi natjecanja će biti uspjeh učenika, vladanje učenika, urednost učionica., a svaki razred će moći urediti učionicu u stilu poznatog Hrvata kojeg je istraživao. U ovom dijelu učenicima je prepuštena potpuna samostalnost, inovativnost, kreativnost pod vodstvom razrednika.

 

PROJEKT ˝JA SAM… VOLIM…˝

Ovaj projekt je ove školske godine uveden u predmetnu nastavu. Ovim projektom nastoji se osvijestiti kod učenika spoznaja da je svatko od njih jedinstveno ljudsko biće, koje ima dobre i loše osobine i koje svojim ponašanjem utječe na svijet oko sebe. Želimo pobuditi u učenicima ljubav prema sportu, sportskom natjecanju, ali i natjecanju u znanju, čime će se razvijati zajedništvo unutar razrednih odjeljenja i osjećaj pripadnosti grupi. Također ćemo potaknuti kod učenika osjećaj za važnost obitelji, obiteljskog života, zajedništva i činjenja dobrih dijela.

Cilj projekta: Razvijanje osjećaja zajedništva, pripadnosti, ljubavi unutar razreda, ljubavi i povezanosti unutar obitelji

Planirane aktivnosti:

1.Ja sam JEDINSTVENO BIĆE i volim… - samostalna ili grupna izrada plakata čovjeka u kojega će se upisivati njegove dobre osobine, a oko njega utjecaj na svijet u kojem živi

2.Ja sam UČENIK i volim SVOJU ŠKOLU – održavanje sportskih natjecanja (skakanje s loptom između nogu, prenošenje lopte i povlačenje užeta) i kviza znanja kojim bi se u konačnici dobila 4 pobjednička razreda.

3. Ja sam i volim OBITELJ – izrada kućica od papira na SRO, koje bi učenici nosili kući, punili ih lijepim mislima i dobrim djelima, a roditelji bi ih vratili na zadnjem roditeljskom u šk.god.

TražilicaŠkolski LOGO


Koliko je sati?

 
 

 


Arhiva

Ovdje se nalaze sve vijesti s naše naslovnice od 2011. do 2016.

Pogledaj!


Prijava e - nasilja

MUP RH pokrenuo

je aplikaciju za prijavu

elektroničkog nasilja.

Stoga, ako Vam se tako

nešto i dogodi,

nemojte šutjeti nego

NASILJE PRIJAVITE!

https://redbutton.mup.hr/


Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Kurikulum 2015./2016.


Dokumenti

Klikom na poveznicu otići ćete na Godišnji plan i program rada škole

http://os-amreljkovic-bebrina.skole.hr/dokumenti?dm_document_id=195&dm_det=1

Napomena: Godišnji plan i program rada škole za šk.god. 2016.-2017. – verzija usklađena sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (Narodne novine, br. 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12). Originalna verzija dostupna je u Školi.

Klikom na poveznicu otići ćete na Školski kurikulum

http://os-amreljkovic-bebrina.skole.hr/dokumenti?dm_document_id=196&dm_det=1

 

 

 


E - upisi u srednju školu

Školski dokumenti

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju