preskoči na sadržaj
Projekti

UNICEFOV PROJEKT- ˝Za sigurno i poticajno okruženje u školama˝

U školskoj godini 2010./2011. smo ušli u Unicefov projekt ˝Za sigurno i poticajno okruženje u školama ˝, nastojeći smanjiti i suzbiti vršnjačko nasilje u našoj školi. U školskoj godini 2011./2012. smo prošli svih sedam koraka programa, te zadovoljili uvjete da dobijemo plaketu škola bez nasilja. Međutim ovo je duboki problem koji traje i nije u potpunosti riješen, te ovaj projekt nastavljamo i ove godine u okviru školskog preventivnog programa. Posebno ćemo se usmjeriti prema učenicima koji nisu upoznati s ovim projektom. Neki od ciljeva koji su postavljeni u programu su: senzibilizacija i edukacija izravnih sudionika odgojnog procesa, povećanje razine znanja i vještina, te strategija svih sudionika u odgojno- obrazovnom procesu, povećanje stručnog kapaciteta i kapaciteta djece za konstruktivno sudjelovanje. Očekivani rezultati: povećanje svijesti o problemu nasilja među djecom i mogućim rješenjima, osiguranje prepoznavanja rizika i ranije prepoznavanje obrazaca nasilnog i zlostavljajućeg ponašanja povećavanjem informiranosti svih sudionika, povećanje efikasnosti odgovora na nasilje kroz definiranje uloga i odgovornosti unutar škole, definiranje izvora pomoći izvan škole, protokola postupanja, te povećanjem stručnih znanja, te će se osigurati primjerenija pomoć djeci koja trpe i djeci koja čine nasilje.

Program će se provoditi i primjenjivati kroz:

Odgojno- obrazovni rad s učenicima, nastava- poštivanje školskih pravila, vrijednosti i posljedica, podupiranje učenika na nenasilno ponašanje, promicanje socijalnih, emocionalnih, kognitivnih i moralnih kompetencija, stvaranje pozitivne školske klime

Satovi razredne zajednice- donošenje razrednih pravila, vrijednosti i posljedica,  radionice na temu vršnjačkog nasilja, rad na grupnoj koheziji i međusobnom pomaganju, poticanje prijateljstva i zajedništva

Rad s učiteljima- učitelji će kroz dežurstva i na redovnoj nastavi uočiti ukoliko postoji vršnjačko zlostavljanje te će postupiti prema protokolu, poticati će učenike na pridržavanje školskih pravila

Suradnja s lokalnom zajednicom- suradnja usmjerena na stvaranje socijalne podrške prevenciji nasilja, suradnja usmjerena na poboljšanje uvjeta rada i obogaćivanje sadržaja u školi, suradnja usmjerena na rješavanje problema

                                                             

PROJEKT ˝TJEDAN LIJEPIH RIJEČI˝

Nastavljamo s projektom karakterističnim za našu školu, projektom ˝Tjedan lijepih riječi˝, koji će ove godine biti vezan uz projekt Eko-eko volonterko. Projekt će se provesti u periodu od 16.4- 20.4.2018.  pod nazivom ˝Eko svijet oko nas˝.  Svaki razred će istraživati neke od zadanih tema. Tako će 5. r istraživati – Biljni svijet našeg područja, 6. r- Šume našeg područja, 7. r – Životinjski svijet našeg područja, 8. r – Recikliranje otpada. Razredna nastava će izabrati temu prema vlastitim interesima.

Cilj projekta: Motivirati učenike na istraživački rad, razvijanje ekološke svijesti, poticanje natjecateljskog duha i razvijanje pozitivnog stava prema školi.

Ovim projektom želimo stvoriti pozitivno ozračje u školi, povezati učenike kroz razne aktivnosti, poticati timski rad i suradnju kroz istraživački rad, osvijestit važnost učenja i razvijati radne navike. Također želimo poticati kreativnost kod učenika, poučavati ih lijepom izražavanju i ponašanju te razvijati svijest o očuvanju okoliša.

Planirane aktivnosti:

U tjednu ćemo na glavnom panou napraviti veliku kaširanu zemaljsku kuglu oko koje će se nalaziti najbitnije informacije koje su učenici tijekom tjedna istraživali.  Svaki će razred osmisliti i napisati neku misao o očuvanju okoliša koje će biti izložene u izložbenoj kućici na glavnom holu. Zadnji dan obilježit će se Dan planeta Zemlje na način da neće biti redovne nastave nego će učenici sudjelovati u brojnim radionicama na otvorenom s ciljem uljepšavanja učionice na otvorenom. Također ćemo u tjednu organizirati natjecanje među razredima u prikupljanju starog papira i izradi edukativnog plakata ili mini istraživanju. U ovom dijelu učenicima je prepuštena potpuna samostalnost, inovativnost i kreativnost pod vodstvom razrednika.

 

PROJEKT ˝BUDI KAO…˝

Ovaj projekt provodit će se tijekom školske godine u predmetnoj nastavu. Ovim projektom nastoji se kod učenika razvijati svijest o vrijednosti i važnosti volontiranja i pomoći drugima; potaknuti učenike na činjenje dobrih dijela kojima će osnažiti svoj duh i razvijati osjećaj zadovoljstva i sreće; poticati natjecateljski duh i razvijati spoznaje o ekologiji, očuvanju okoliša; povezati ekologiju i volonterstvo.

Cilj projekta: upoznati učenike s volontiranjem i uvesti volontiranje u školsku praksu.

Planirane aktivnosti:

1. aktivnost Za – volontiraj – izrada plakata na satu razrednika – plakat dobrih djela (ostvarenih i potencijalno ostvarivih);

 2. aktivnost – Budi kao…Eko – Eko Volonterko – izrada Volonterka u holu škole od kartonskih kutija, prekriti ga ostvarenim dobrim djelima s prethodne aktivnosti;

3. aktivnost – Budi…zdrav volonter – kviz znanja s pitanjima o ekologiji i volonterstvu, te sportska natjecanja između razreda

 

PROJEKT EKO-EKO VOLONTERKO

Projekt Eko-Eko Volonterko sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskog socijalno fonda. U projekt smo ušli kao škola partner zajedno s OŠ „Antun Mihanović“ iz Slavonskog Broda, dok je korisnik projekta Udruga za ruralni razvoj Eko Brezna. Projekt će trajati dvije godine.

Cilj projekta: unaprjeđeni kapaciteti i osnažena suradnja škola i organizacija civilnog društva za pripremu i provedbu programa školskog volontiranja uz razvijene i provedene pilot volonterske programe u lokalnoj zajednici i povećanu motivaciju učenika ii nastavnika za školsko volontiranje.

Planirane aktivnosti:

 1. Edukacijsko-informacijske aktivnosti: edukacija nastavnika i koordinatora projekta o školskom volontiranju, edukacija Menadžment volontiranja, edukacija Civilni sektor, radionice za učenike Budi volonter, info dani za roditelje
 2. Razvoj i provedba programa za školsko volontiranje i odgoj za volontiranje u školama: izrada izvannastavnog kurikuluma i priručnika za razvoj školskog volontiranja, studijski posjet u Zadar, izrada volonterskih programa i osnivanje volonterskih klubova, velike volonterske akcije u OŠ „A. M. Reljković“, velike volonterske akcije u OŠ „A. Mihanović“.
 3. Volonterske akcije u OŠ „A. M. Reljković“:

 

 1. Postavljanje i uređenje eko bare i sjenice (ožujak-travanj 2018.)- ravnanje terena, iskop staza i eko bare, izrada i postavljanje drvenog mosta, postavljanje sjenice, uređenje bare, kamenjara, postavljanje klupa i solarnih lampi, unos riba u baru i sadnja ukrasnog bilja i cvijeća.
 2. Tjedan lijepih riječi „Eko svijet oko nas“ (travanj 2018.)- učenici proučavaju biljke, šume, životinje našeg područja kao i postupak recikliranja starog papira po razredima. Organizira se natjecanje među razredima  u prikupljanju starog papira i izradi edukativnog panoa ili mini istraživanja.
 3. Obilježavanje Dana planete Zemlje- (20. travanj 2018.)- kao završetak Tjedna lijepih riječi

organiziraju se razne radionice u kojima sudjeluju učenici, nastavnici i roditelji poput: izrada kućica za ptice, izrada vjetrenjača za vrt, izrada makramea za viseće lončanice cvijeća, izrada novčanika i futrola za mobitele od recikliranog papira, obnavljanje starih uporabnih predmeta, sadnja aronije, izrada dekorativne žabe i sadnja cvijeća, izrada ukrasnih lončanica od cementa, uređenje okoliša, izrada info kartica i straničnika o pojedinim biljkama i životinjama našeg ekosustava.

 1. Obrnuta učionica (svibanj 2018.)- povodom Međunarodnog dana zaštite prirode i Međunarodnog dana biološke raznolikosti učenici će preuzeti ulogu učitelja i održati predavanje na temu „Tko to tamo živi?“ koristeći rezultate istraživanja koje su proveli s nastavnicom biologije.
 2. „Obojimo školu bojama sreće“ (lipanj-srpanj 2018.) – uređenje unutarnjeg prostora škole, oslikavanje i krečenje učionica zajedničkom suradnjom nastavnika, domara, roditelja i učenika.
 3. Talent show „Svi naši talenti“ (16. 11. 2018. Međunarodni dan tolerancije)- natječaj za prijavu na talent show u različitim kategorijama, izbor po dva najbolja talenta iz svake kategorije te održavanje talent showa. Odabir najtalenta od strane sudaca i učenika.
 4. Međunarodni dan volontera (5.12.2018.)- predstavljanje projekta i odrađenih akcija široj javnosti, proglašenje najvolontera iz kruga roditelja i učenika.
 5. „Mali ljudi za velika djela“ (prosinac 2018.)- prikupljanje odjeće i igračaka za Caritasov dom u Brezovici, izrada snjegovića, božićnih čestitki, božićnog nakita i kuglica od tkanine te darivanje štićenika Zlatnog Cekina i udomiteljske obitelji u Bebrini.

 

 1. Kampanja „Volonterkova družina“ u osnovnim školama u svrhu promocije i razvoja volonterstva kao društvenog kapitala zajednice- učeničke parlaonice, predstavljanje kurikuluma o školskom volontiranju, obilježavanje Međunarodnog dana volontera, izrada portala Eko-Eko Volonterko.
TražilicaGospođa Jesen u 8. a


EKO-EKO VOLONTERKO

Školski LOGO


Kurikulum 2017./2018.


Vremenik

Microbit

E - upisi u srednju školu

Arhiva

Ovdje se nalaze sve vijesti s naše naslovnice od 2011. do 2016.

Pogledaj!


Prijava e - nasilja

MUP RH pokrenuo

je aplikaciju za prijavu

elektroničkog nasilja.

Stoga, ako Vam se tako

nešto i dogodi,

nemojte šutjeti nego

NASILJE PRIJAVITE!

https://redbutton.mup.hr/


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Dokumenti

Klikom na poveznicu otići ćete na Godišnji plan i program rada škole

http://os-amreljkovic-bebrina.skole.hr/dokumenti?dm_document_id=195&dm_det=1

Napomena: Godišnji plan i program rada škole za šk.god. 2016.-2017. – verzija usklađena sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (Narodne novine, br. 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12). Originalna verzija dostupna je u Školi.

Klikom na poveznicu otići ćete na Školski kurikulum

http://os-amreljkovic-bebrina.skole.hr/dokumenti?dm_document_id=196&dm_det=1

 

 

 


Školski dokumenti

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju