preskoči na sadržaj
 

Projekt "Čitamo mi u obitelji svi"

U našoj je školi, 6. veljače 2015. godine, započela provedba nacionalnog projekta za poticanje čitanja pod nazivom „ Čitamo mi, u obitelji svi“ . U projektu sudjeluju svi učenici trećih razreda, a osmišljen je u organizaciji Hrvatske mreže školskih knjižničara. „Čitamo mi, u obitelji svi“ se provodi već četvrtu godinu za redom, a svake se godine uključuje sve više škola. Ove školske godine u projektu sudjeluju ukupno 144 škole, 288 razreda i 5283 učenika. Naša škola se po prvi puta uključila u ovaj projekt sa 29 učenika trećih razreda iz područnih škola i matične škole. Cilj je projekta ukazati na važnost čitanja te važnost obitelji u oblikovanju čitalačkih navika djece nižih razreda. Roditeljima se posebno skreće pažnja na to kako bi oni sami trebali biti uzor svojoj djeci u čitanju umjesto da ih tjeraju na čitanje. Osim toga, kod učenika se nastoje razviti čitalačke navike i ljubav prema čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena. No, glavni cilj je svakako čitanje i druženje uz knjigu u obiteljskom okruženju. Dakle, projekt je osmišljen na principu „putovanja“ knjižničnog ruksaka od jednog do drugog učenika trećeg razreda odnosno knjižnični ruksak „putuje“ iz obitelji u obitelj.

U našoj školi su na svoj put krenula dva ruksaka, crveni i plavi. U svakom se ruksaku nalazi osam knjiga iz različitih područja tako da svatko u obitelji može pronaći nešto za sebe (djeca, roditelji, bake, djedovi). Osim knjiga, u ruksaku se nalazi i bilježnica dojmova u koju svaki učenik sa svojim ukućanima, zapisuje dojmove tijekom boravka ruksaka u obitelji. Svakog petka ruksak putuje u jednu obitelj a onda je u srijedu vraća u školu.

 

Završetak projekta "Čitamo mi u obitelji svi"

U prošloj je školskoj godini, 2014./15., prvi puta u našoj školi proveden projekt, u organizaciji Hrvatske mreže školskih knjižničara, „Čitamo mi u obitelji svi“. U projektu su sudjelovali učenici 3.-ih razreda iz matične škole te područnih škola Kaniža, Stupnički Kuti, Banovci, Šumeće i Zbjeg, ukupno 29 učenika i članova njihovih obitelji. Projekt je početkom lipnja priveden kraju, a ruksak je svoje putovanje završio u područnoj školi Zbjeg. Provedbom projekta htjelo se ukazati na važnost čitanja za školski uspjeh, savladavanja tehnike čitanja, stvaranja navike čitanja te se poticalo zajedničko druženje i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Svoje dojmove o zajedničkom čitanju u krugu obitelji učenici su bilježili  u Bilježnicu dojmova, riječima i slikom, a učiteljice su zajedno s knjižničarkom izabrale dva najljepša dojma o zajedničkom čitanju. Kao najljepši dojmovi izabrani su dojmovi koje su napisale učenice Ana Crnac iz matične škole i Tea Klem iz PŠ Šumeće, a sudjelovali su i u izboru za najljepši dojam cijele Hrvatske. Reakcije učenika i roditelja na projekt su  pozitivne, te se većina roditelja izjasnila da će nastaviti čitati sa svojom djecom i podupirati ovakve projekte.

Članak napisala knjižničarka Sandra Jerković

 

      

TražilicaGospođa Jesen u 8. a


EKO-EKO VOLONTERKO

Školski LOGO


Kurikulum 2017./2018.


Vremenik

Microbit

E - upisi u srednju školu

Arhiva

Ovdje se nalaze sve vijesti s naše naslovnice od 2011. do 2016.

Pogledaj!


Prijava e - nasilja

MUP RH pokrenuo

je aplikaciju za prijavu

elektroničkog nasilja.

Stoga, ako Vam se tako

nešto i dogodi,

nemojte šutjeti nego

NASILJE PRIJAVITE!

https://redbutton.mup.hr/


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Dokumenti

Klikom na poveznicu otići ćete na Godišnji plan i program rada škole

http://os-amreljkovic-bebrina.skole.hr/dokumenti?dm_document_id=195&dm_det=1

Napomena: Godišnji plan i program rada škole za šk.god. 2016.-2017. – verzija usklađena sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (Narodne novine, br. 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12). Originalna verzija dostupna je u Školi.

Klikom na poveznicu otići ćete na Školski kurikulum

http://os-amreljkovic-bebrina.skole.hr/dokumenti?dm_document_id=196&dm_det=1

 

 

 


Školski dokumenti

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju